INGREDIENTS
250 g de farina de força
200 g de fruita confitada (cireres, taronja, meló etc.)
75 g de llet
55 g de mantega
55 g de sucre
2 g de sal
25 g de pinyons del país
20 g de llevat de forner
2 ous
1/2 copa d’anís
Pell de llimona ratllada
Oli o mantega
ELABORACIÓ
Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta,afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa. Deixeu-ho reposar tot plegat fins que hagi doblat el volum.
Feu un volcà amb la farina i al centre poseu-hi la mantega, els ous, el sucre, la una mica de sal, la ratlladura de llimona i l’anís, ho barregeu tot plegat, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta. Deixeu-ho reposar tot plegat fins que hagi doblat el volum. (aproximadament una hora llarga)
També podeu fer la massa amb un robot de cuina.
Feu la forma de la coca, ha de tenir un gruix d’un centímetre aproximadament .
Segons el cuiner i gastrònom manresà Ignasi Domènec Puigcercós, la coca de Sant Joan ha de ser el doble de llarga que d’ampla.
La poseu sobre una placa de forn untada amb oli o mantega o fer servir paper de forn, per que no s’enganxi.
Pinteu-ho amb ou i col·loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.
Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a uns 175/180 graus uns 15/20 minuts més o menys depenent del forn que tingueu.
Consell, compreu ingredients de primera qualitat i tindreu l’èxit assegurat.
Podeu trobar el pinyons i la fruita confitada a les nostres botigues.