INGREDIENTS
1 cabeça d’alls escalivats al forn
Uns 5 tomàquets madurs escalivats al forn
1 o 2 alls crus
uns 100 gramss d’ametlles torrades pelades
Uns 30 grams d’avellanes torrades pelades
Uns 80 cl. d’oli d’oliva arbequina més o menys segons la textura desitjada
1 llesca de pa sec torrat sucat amb vinagre de vi negre
La polpa de 3 nyores, (per treballar les nyores estova-les amb aigua tèbia)
una mica de sal al gust
Les quantitats es poden variar segons el gust que li vulguem donar.
si no teniu nyores podeu, fer servir pebre vermell ( un parell de cullerades)
ELABORACIÓ
En un morter posarem la sal al gust, piquem els alls, afegim les ametlles i les avellanes i els tomàquets i ho piquem tot plegat, afegim l’oli a poc a poc sense deixar de picar fins que veiem que la salsa quedi bé, la fem més espessa o liquida amb més o menys oli, al final i afegim el pa sucat amb el vinagre i les nyores i o cabem de picar tot plegat.
També es pot afegir una mica de pebre vermell.
De receptes de calçots ni ha una alçada d’un campanar, en fi una més i que cada un i posi el seu secret perquè quedi millor.
Consell, compreu ingredients de primera qualitat i tindreu l’èxit assegurat.