Fruits secs
Els fruits secs són un aliment energètic de primera qualitat,
rics en greixos insaturats, fibra i propietats antioxidants i sals minerals.
Es poden consumir naturals, torrats o salats.
La millor forma de consumir els fruits secs és al natural,
els productes torrats conserven al màxim possible les propietats,
ja que el torrem lentament a baixa temperatura.
El consum de fruits secs saltats és adequat per aperitius
Sotscategories
-
Ametlles
L'ametller és un arbre originari d'Àsia central que fa més de 2000 anys
que es conrea a Catalunya. Les ametlles són indicades per al seu alt contingut
de calci i de grasses saludables, així com per disminuir l'índex de sucre en sang. -
Anacards
Els anacards son originaris del Sur de la India,
molt apreciats per el seu contingut en omega 6, acid fòlic i potasi. -
Avellanes
Els avellaners es poden trobar per Catalunya en forma silvestre per la muntanya,
però majoritàriament es cultiva a Tarragona i Girona.L'avellana te un alt contingut en omega 9
i vitamina E, ajuden a disminuir el colesterol per el seu gran contingut de grasses saludables. -
Cacauets
El cacauet és considerat un dels aliments més nutritius:
-
Castanyes
La castanya, fruita del castanyer
-
Dàtils
El dàtil és un fruit obtingut de la palmera datilera, d'alt valor energètic i nutricional.
-
Festucs (pistatxos)
-
Nous
-
Panses
-
Pinyons
-
Pipes
-
Figues
Figues seques de primera qualitat, assecades al sol o elaborades, disponibles tot l'any.
-
Altres